Wijkverplegers en huisartsen werken samen

Efficiënter werken door hulp op afstand

Ondersteuning voor meneer Muselaars

Meneer Muselaars woont nog thuis, maar heeft wel periodieke ondersteuning nodig. David is zijn vaste wijkverpleegkundige.

Assistentie bij bloeddrukmeting

De bloeddruk van meneer Muselaars is hoog. David assisteert hem nu met periodieke bloeddrukmetingen. Na enkele metingen kan hij een gemiddelde vaststellen, waarop hij dan een voorstel voor een behandeling en medicatie kan kortsluiten met de huisarts van meneer Muselaars: Helena.

Chatten met Helena

Nadat David het gemiddelde van de metingen heeft vastgesteld, contacteert hij Helena via de KPN Zorg Messenger app op zijn tablet. Hij stuurt haar een tekstberichtje met de gemeten waarden en zijn voorstel.

Helena reageert

In de huisartsenpraktijk waar ze werkt, zit Helena achter haar computer wanneer ze het bericht van David ziet. Ze reageert direct via de chat op zijn bericht, met een vraag om meer informatie.

David start een videogesprek

Gezien David snel naar een volgende afspraak moet, besluit hij om een videogesprek te starten met Helena zodat ze een en ander snel face-to-face kunnen bespreken. Zo hoeft hij niet alles uit te typen en kan Helena gemakkelijk om verdere informatie vragen. Ze komen samen snel tot een gepaste behandeling en de bijbehorende medicatie.